З пологового будинку одразу до зали?!?! Чи можна займатися спортом матері-годувальниці?

Вагітність – чудовий період. Але більшість дівчат набирають зайву вагу за ці дев’ять місяців, які швидше хочеться скинути. Проте не всі лікарі дозволяють йти на фітнес, а кількість міфів навколо питання вагітності та тренажерного залу просто нескінченна. Докладніше тут karapuzya.com.ua Жіночий портал для молодих мам. 

Так що ж насправді: коли можна займатися після пологів?

Коли можна?

Насамперед, порадьтеся з лікарем. Нині вже рідко зустрічаються консерватори з категоричним «ні» тренажерному залу для молодих мам. Тим не менш, вам потрібно розуміти свій стан, здати аналізи і стежити за відновленням після пологів. Тому ніякої самодіяльності до консультації з вашим гінекологом та терапевтом.

З пологового будинку одразу до зали?!?! Чи можна займатися спортом матері-годувальниці?

Щодо термінів, то тут все індивідуально. Якщо ви народжували самі і без ускладнень, достатньо буде і 4-6 тижнів. Хоча деякі мами примудряються почати і через дві.

А ось тим, у кого був кесарів розтин, краще почекати довше. Тут вже більше справа в дискомфорті та неможливості виконання більшості вправ (та що вже, навіть елементарних рухів).

Як можна?

Звичайно, що відразу присідати зі штангою ви не побіжіть. А якщо вже побігли, то зупиніться. Починати варто з чогось простіше.

Відновивши заняття в залі, не варто одразу «рубати» як Арні. Беріть мінімальне навантаження, маленькі ваги (або без них), давайте собі відпочинок.

Почніть із тренування верху. Доречним буде зміцнити спинку. У багатьох мам починає хворіти спина в грудному відділі, тому що груди наливаються молоком і стає важчим. Тому спробуйте різні тяги у вертикальному та горизонтальному блоці, як варіант підійдуть і підтягування у гравітроні.

Далі можна опрацювати ручки — трицепс, біцепс, плічка. Така ізоляція буде нескладною і відмінно підійде, щоб «втягнутися» в режим.

А ось із низом тіла – поступово, адже у плані витрат енергії таке тренування набагато важче. Почніть з жиму платформи (полегшений варіант сидячи), згинання та розгинання ніг. Можна робити ізоляцію на сідниці у вигляді розведення ніг, підняття тазу нагору і так далі. Базу (присід і тягу) поки що відкладете на місяць.

Обережні будьте і з пресом. Якщо немає діастазу, можна качати як хочете. Якщо ж відбулося розходження м’язів живота, потрібно виконувати спеціальні вправи.

З пологового будинку одразу до зали?!?! Чи можна займатися спортом матері-годувальниці?

А молоко?

Годуючих матерів найчастіше цікавить чи не зашкодять тренування молоку? Хтось реально переживає, хтось просто шукає відмазки для своєї лінивої попи. Проте відповідь — можна. Займатися спортом можна і це не зменшує кількість молока для годування дитини.

Якщо ви добре почуваєтеся і готові займатися в залі — будь ласка! Тільки без фанатизму та поступово!

Leave a Comment