Як навчитися танцювати тектонік: види та базові рухи

Тектонік ділять на великі групи: жорсткі види танцю (Tecktonik Kille, Hardstyle, Vertigo) і м’які (Tecktonik-mix, Jumpstyle, Milky Way). Для першої групи характерні розгонисті рухи рук, високий темп, переміщення по танцполу. rhythmsdance.com.ua сучасні тацні не вимагають серйозної фізичної підготовки, для них важливим є позитивний настрій виконавця, безперервний рух. У Jumpstyle рухаються переважно ноги, танець імітує ходу людини, що біжить. Тектонік-мікс – це суміш кількох стилів (хіп-хопу, попінгу, вога та ін.).

Як навчитися танцювати тектонік: види та базові рухи

Основні рухи рук у тектоніці

До базових рухів належать обертання кистей, передпліч. При цьому танцівник може змінювати положення рук, повертатися повністю або корпусом. Важливо не збиватися з ритму, танцювати енергійно та з посмішкою. При цьому руки повинні рухатися в одній площині, якщо виконавець не робить поворотів.

Викиди — це рухи рук від точки, яка знаходиться посередині грудної клітки. Початкове положення – руки зігнуті у ліктях, викид – руки випрямляються. Рух стає цікавішим, якщо чергувати викиди в різних площинах. Наприклад, вгору та вправо або вниз та вліво. Обертання та викиди – це вже зв’язка.

Базові рухи ніг

Танцювальні кроки в тектоніці здебільшого запозичені з інших стилів. Це «біжить людина», «ялинка». Рухи рук часто комбінуються з поворотами на шкарпетках, п’ятах. Щоб підкреслити красу танцю, виконавці одягають вузькі джинси або штани, що облягають або вільні футболки з принтом. Родзинка – яскраві гетри на руках, напульсники чи білий ремінь на темному тлі.

Leave a Comment