Як розібратися у добривах — які справді потрібні вашому городу?

Усі знають, що рослини потрібно удобрювати. Багато хто навіть знає, як саме і коли. Але лише одиниці можуть правильно сказати – чим саме.

Заблукати в дрімучому лісі добрив легко, особливо недосвідченому садівникові. Умови для цього створені: полиці садових магазинів щедро заставлені добривами всіх форм, напрямків та консистенцій.

Найчастіше рука сама тягнеться до «комплексу» NPK, нітроамофоски та подвійного суперфосфату — назви знайомі, сусідка дуже хвалила, та й взагалі — все так роблять. Про застосування на городі нітроамофоски докладніше читайте тут https://barra.com.ua/?p=16996.

Дачний агроном радить вам повернути голову в іншу частину полички та звернути увагу на органічні добрива.

Справа в тому, що мінеральні добрива звичайно щедро заправлені всіма необхідними елементами живлення, але:

  • ці елементи знаходяться в недоступній для рослин формі, через що
  • знадобиться дуже багато часу, щоб рослина їх засвоїла тому, що
  • спочатку ці елементи повинні «прожувати» корисні ґрунтові мікроорганізми, і тільки потім рослина зможе їх «забрати та переварити». І крім того
  • мінеральними добривами потрібно вміти користуватися, щоб не завдати своїм рослинам шкоди замість користі.

Як розібратися у добривах - які справді потрібні вашому городу?

Тому всім садівникам – любителям, які вирішили купити щось удобрювальне в магазині, ми радимо брати добрива у хелатній формі.

Хелатна форма — це найдоступніша форма для засвоєння рослинами, так що внесений вами Хелатін Бор або Хелатин Кальцій будуть миттєво і безповоротно засвоєні рослинами.

Ринок пропонує масу органічних добрив у хелатній формі і навіть вузькоспеціалізованих під певні культури: Хелатин томат або Хелатин огірок, наприклад.

Крім того, такі добрива здебільшого рідкі, а отже можна провести підживлення по листку. Саме такий вид підживлення вважається найефективнішим тому, що все, що ми даємо рослинам через листя, засвоюється ними повною мірою і набагато швидше, ніж «під корінь».

Leave a Comment